De fleste kjenner til Aloe Vera som en plante med mange helsefordeler, eller de har i hvert fall hørt litt om dem. Aloe Vera kan brukes for å lindre brannskader, kutt, skrubbsår, blåmerker, insektbitt, solbrenthet, men også på forskjellige munnblemmer. Mange spiser blader fra planten for bedre munnhelse. Dette for å balansere mage og tarm siden de har direkte forbindelse med munnen, og dermed også påvirker munnhelsen.

Hvordan bruker du Aloe Vera?

  • Rens bladene ved å skjære vekk det grønne skallet. 
  • Lag deg en deilig Aloe Vera-smoothie.
  • Du kan også spise bladene rå, gjerne sammen med litt honning eller sitron. De fleste liker best å tilberede bladene, siden de ikke er så appetittlige rå.
  • For optimal effekt: Spis ca. 5 cm. av et blad daglig.

Aloe Vera fruktsmoothie

Ingredienser:

  • 5 cm renset Aloe Vera-blad.
  • 5 dl valgfri frukt, f.eks. mango, banan eller papaya.
  • Vann eller isbiter etter årstid og smak.

Beskrivelse:

Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til smoothien er kremaktig. Server umiddelbart.

I Norge kan Aloe Vera for tiden kun kjøpes i utvalgte helsekostbutikker. Hvis de ikke har det i sortimentet der du pleier å handle, kan du spørre om de kunne vurdert å ta det inn. Har du lyst til å dyrke planten selv, må du huske å dobbeltsjekke at du kjøper den rette typen som er til å spise. Planten heter Aloe Barbadensis. . Du får blant annet kjøpt den i helsekostbutikken ‘Røtter’, som har flere filialer i Oslo-området. https://www.roetter.no/.

MERKNAD: Rådene du finner på denne nettsiden er IKKE ment som en erstatning for medisinske råd og veiledning fra tannlege eller lege, men som et supplement. Med produktene våre får du muligheten til å ta mer kontroll over egen munnhelse. Besøk i tillegg tannlegen eller legen din ved behov, og få deres mening. Informasjonen vi deler er basert på forskningsmateriale vi har studert, og på våre egne erfaringer. Skaff deg en tannlege som anerkjenner dine valg, så dere kan jobbe godt sammen.