Happy Mouth ble startet med en enkel og tydelig visjon – ‘La folk ta kontroll over sin egen munnhelse!' Du kan  selvfølgelig fremdeles undersøke tennene dine hos eksperter ved behov, men du kan også gjøre mye selv for å ivareta en god munnhelse.

Vi vil at du skal kunne smile bredt uten å bli stresset, eller gå rundt med tannsmerter. At du skal kunne spise sunn mat uten at det iser i tennene, og slippe å være redd for å miste en del av tannen når du skal bite i noe hardt.

Med våre produkter kan du se utfordringer tidlig, forebygge og få kontroll så du kan prøve å bremse eller kanskje til og med reversere utviklingen.

Det er flere millioner som følger Anthony Williams teorier om hvorfor vi har utfordringer med helsen og hva vi kan gjøre for å få bedre munnhelse. Happy Mouth finner inspirasjon i denne livsstilen som er basert på logisk tenkning, sunn fornuft og er naturlig og rent. Den passer til alle uansett diett, livsstil og trossystem.

En ny trend innen munnhelse er telemedisin og teledentistry, hvor du benytter munnkamera for å se inn i munnen. Noe du kan gjøre selv og hjemme. I en markedsundersøkelse utført i 2019 av Dentavox svarte 78% av deltakerne at de mest sannsynlig ville bruke telemedisinstjenester i løpet av kommende 5 årene. På denne måten kan du selv få full oversikt over din egen munn og dokumentere egen munnhelse med bilder og video. I nettbutikken vår finner du munnkamera, tannkremer og mange andre produkter innen munnhelse.

Hilsen & klem
Ingrid

Si hei
Bilde av smilende jente
Nyt god mat som samtidig helbreder kroppen din

Vi kan helbrede oss selv med naturlig og ren mat og samtidig kose oss på kjøkkenet sammen med familie og venner.

Happy Mouth  —  Bli din egen ekspert på munnhelse!

Mulige årsaker til dårlig munnhelse

Tankene og teoriene bak Happy Mouth er inspirert av informasjon fra Anthony William og Medical Medium.

«Hvorfor har jeg dårlig munnhelse?»

Det kan være mange grunner til at du får dårlig ånde, plakk, karies, hull, osv. – dårlig munnstell, usunt kosthold, sure oppstøt, problemer fordøyelsen kan være blant årsakene. Heldigvis er det mye du kan gjøre selv, for å ta kontroll.

Smerter i kjeve og rotkanaler
Hva hadde du gjort, hvis du fant ut at hovedårsakene til symptomer på dårlig munnhelse og problemer med rotkanalene, kan ha utspring fra virus, kjemikalier, tungmetaller og eksponering for smaksforsterkende tilsetningsstoffer (MSG*), aspartam og mugg? Eller at smerter du måtte få i kjeve og ansikt ikke nødvendigvis er knyttet til tannproblemer, men kan være forårsaket av nervebetennelse i tannrøttene?

Misfarget tunge
Hva om misfargingen på tungen din er tungmetaller og giftstoffer som kroppen forsøker å kvitte seg med? Er det mulig å fjerne det vekk med en tungeskrape, så det ikke svelges og går inn i kroppen på nytt?

Forbindelsen mage – tarm – munn – tannkjøtt
Helseutfordringer i fordøyelsessystemet vårt har stor påvirkning på munnhelsen vår. Ifølge Anthony William, forfatter og leder av det anerkjente nettstedet Medical Medium mener at denne forbindelsen er hovedårsaken til at mange sliter med tilbakevendende problemer med tannkjøttet. Hans teori er at når magen produserer for lite magesyre kan det føre til sure oppstøt, som igjen fører til etsende syreskader på tennene dine. Ifølge William pågår denne prosessen også mens vi sover.

Et annet problem som kan påvirke tannkjøtthelsen oppstår når magesekken ikke klarer å fordøye maten vi spiser, så maten i stedet råtner i tarmen. Dette kan igjen føre til at matrestene produserer ammoniakk som så stiger opp i munnen og etser på tannkjøtt og tenner. Det er kanskje derfor vi har så dårlig pust når vi våkner, såkalt ‘morgenånde’?

Et dårlig kosthold kan også føre til at tannkjøttet trekker seg tilbake, såkalt ‘resesjon’. Hvis du kutter ut eller drastisk minimerer inntak av kaffen og av bearbeidet mat, kan dette bidra til å dempe tannkjøtt- og tannproblemer. Det er også viktig å eliminere direkte skadelig mat som genmodifisert mat (GMO**) og mat som er tilsatt MSG* og kunstige søtningsstoffer.

«Frukt er skadelig!»
Dette er en av vår tids største og mest skadelige misforståelser – nei, du trenger ikke å frykte frukt! Tannleger har helt rett når det gjelder å holde seg unna godteri og bearbeidet sukker, men å spise frukt vil bare være en fordel for deg og din munnhelse.

Hva hadde skjedd om klarte å fjerne virus, tungmetaller, kjemikalier og andre syndebukker fra kroppen din? Hva vil skje hvis du styrker forbindelsen mellom mage, tarm og munn? Tenk om du kunne unngått smertefulle og kostbare behandlinger for munnhelse!

Høres dette attraktivt og spennende ut?
Det synes jeg, også. Med hjelp av disse metodene har jeg selv klart å lindre blant annet kjevesmerter.

Mitt nye perspektiv på kosthold og munnhelse, var også grunnen til at jeg startet Happy Mouth – jeg håper det kan gi deg inspirasjon til å tenke nytt, også!

Naturlig kosthold for bedre munnhelse ✨

Rent og naturlig kosthold
Når kroppen din er i ubalanse, er det beste du kan gjøre å spise ren og naturlig mat som grønnsaker, frukt, bær og friske urter. Dette bidrar til å balansere magesyre, avgifte kroppen din fra tungmetaller og kjemikalier, samtidig som det tar knekken på patogener som virus og bakterier.

Mat du bør unngå
Uten at vi er klar over det, får vi i oss mange typer mat og tilsetningsstoffer som kan skape ubalanse og føre til problemer med fordøyelse og munnhelse. Grunnen til dette er både at mye mat er dårlig merket, men også at vi som forbrukere ikke leser innholdsfortegnelsen – vi tar det for gitt at maten er ‘godkjent’ og ikke er tilsatt noe usunt.

Blant mat du bør unngå, finner du blant annet melkeprodukter, gluten, mais, rapsolje, soyaprodukter, raffinert sukker, MSG*, aromaer, kunstig smakstilsetning, søtningsmidler og sitronsyre. Grunnen at disse kan skape problemer for kroppen din, kan være at det er GMO**, syntetisk fremstilt eller på andre måter prosessert.Sunne matvarer for bedre fordøyelse og munnhelse

Heldigvis finnes det mange sunne alternativer for et bedre kosthold, som både smaker godt og er bra for hele kroppen! I begynnelsen kan det være litt uvant å skulle kutte ut mat du har spist over lang tid og vent deg til, men det finnes så utrolig mange spennende og smakfulle ingredienser du kan velge blant. Du kan stort sett velge fritt blant grønnsaker, frukt, friske urter og ville bær.

Nyttige lenker:
«How Celery Juice Helps Teeth, Gum & Mouth
«Oral Health Essentials»

Podcast:
«Healthy Teeth & Gums»

* MSG: Smaksforsterkende tilsetningsstoff – brukes gjerne i posesupper, chips, mfl.
** GMO: Genmodifisert mat som mais, ris, raps, soyabønner, mfl.
LES GjERNE MER HVA JEG GJORDE FOR å reversere MISSFARGening og MULIGENS HÅL